Ahad, Mei 01, 2011

Oh yeah!

Kepada adik-adik/sesiapa saja yang tengah tunggu "Corat-coret SBPI Jempol (Part 2)...maafkan saya sebab tak buat-buat lagi entry tu sebab kekurangan masa..tetapi...Insyaallah...saya akan buat juga entry tu.. :D

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua! Fuh! Sebulan tak balik...rindu kat blog ni...hihi.. :D

Pertama sekali...tengok kat sidebar tu...ada lagu dari kumpulan Outlandish!! Lagu baru tu! Fresh lagi!! Hehe... (maklumlah..peminat fanatik Outlandish...haha...fanatik la sangat... :P)

Baiklah...sebenarnya...tak ada benda yang nak dituliskan...cuma nak lepaskan gian nak tulis..itu saja.. :D

Sepanjang 3 bulan berpindah ke sekolah baru....Alhamdulillah...bahagia di sana...tension-tension tu biasa la tu...kata pelajar...hehe.... :D

Itu perkara yang bagus..sebab...kerajaan dah tak bagi dah budak-budak pindah keluar SBP...hahaha...jadi...kepada adik-adik yang nak pergi SBP tu...fikirlah masak-masak ye...nanti takut korang masuk situ tiba-tiba tak tahan....susah juga...nak keluar tak boleh dah...mati kering pula korang kat situ...hehe..  :D

(Pembongak (penipu) la tu mati kering...adoi ai.. :P)


Gurauan saja...jangan ambil serius ok? :D

Erm...secara tiba-tiba...teringin pula nak sebut satu topik ni...tapi agak pedas sikit la...siapa rasa-rasa dia agak-agak sensitif tu...tak payah la baca ye...kalau nak baca pun suka hati la..mata anda..bukan saya.. :D

Topik: Kenapa saya pakai tudung labuh...

Ceh! Tajuk nak gempak aje...hehe...sebenarnya saya nak luahkan pandangan saya saja...hmm...

Selalunya....kalau keluar ke mana-mana...saya suka pandang tengok orang di sekeliling saya..macam lagu Yusuf Islam.."I look, I look, I see"...hehe...

Saya selalu nampak...tudung sekarang dah macam-macam gaya...macam-macam jenis...

Dalam internet pula....selalu baca...kalau pakai tudung nampak sanggul tak boleh la....pakai tudung tak tutup dada tak sempurna la...kan? Ah! Jangan tipu...saya tahu ramai yang baca pasal benda tu kan??

So...serta-merta hilang terus minat saya pada fesyen tudung.... :)

(Habis tu tudung macam mana plak kau pakai?)

Tengok tajuk topik tu confirm korang tau... :P

(Alim gile kau....bajet!)

Beb..gua pakai tudung tu bukan sebab orang..tapi atas dasar kewajipan...gua pakai gak selendang...adoi ai..selendang yang labuh tu la...hehe..senang nak lilit...besides....tudung gua tak da labuh sangat....biasa aje kot.. :D

____________________________________________________

Hehe...perbualan dengan bahasa kasar....hehe...maaf...terlanjur pula....

Selalunya orang kata...kalau pakai tudung labuh tu maknanya orang tu alim...baik...

Itulah tujuan sebenar tudung labuh...nak buatkan orang fikir macam tu....biar orang tak kacau...kita pun selamat...

Ada juga yang kata...tudung labuh tu old-style..mak ai....sodih boto ese dongar ae...teraso!! :P

Tudung saya tu pun tak ada la labuh sangat..biasa aje kot....saya bukan nak kata...kena pakai tudung labuh macam ustazah tu....tak...bukan...

Saya cuma nak luahkan pandangan..tu saja...

Ok...yang berjela-jela kat atas tu cuma intro aje...ni bahagian sebenarnya...

Sebab saya pakai tudung labuh:
  • tudung labuh membuatkan saya rasa selamat dan terlindung
  • kesian pada para muslimin yang terseksa mata mereka akibat ternampak aurat orang..mereka nak jalan sambil tutup mata tak boleh pula..tak nampak pula nanti...kesian muslimin kan? :D
  • tudung labuh menepati syarat-syarat pemakaian tudung...hihi... :D
  • lillahi taala (ni yang paling penting..ibu segala niat..kalau tak unknown la pahala korang..err..hehe..)
(suka la tu muslimin kena back up kan?? haha..:D)

Baiklah....salah satu kelemahan saya ialah...kalau cakap mesti lari dari topik..aiseh...susah le kalau macam ni... = ='

Ok la...saya dah luahkan pandangan saya...maaflah kalau ada yang terasa...maaf sangat-sangat....saya ni bukanlah jenis yang pandai berkata-kata... :D

Baiklah...sampai sini saja...sekian terima kasih....

p/s = Muslimin pun kena juga la jaga mata jaga hati...haih....kalau terpandang sekali tu tak pa...tapi kalau asyik tengok aje lama-lama tu salah sendri juga la...tak reti jaga mata.. (kejamnya saya kata kat muslimin macam tu kan? :D)

p/s (2) = entry ni tak ada smiley macam selalu...huhu... :D

p/s (3) = ASAT fasa 3!!

2 ulasan:

Neezhom berkata...

wa'alaikumussalaam w.b.t..... alhamdulillah, tudung labuh itu lah yang sepatutnya.

Ada org kata tudung labuh old style?

Sebenarnya orang yang kata itu lah yang ketinggalan zaman. Tidak berfikir jauh ke hadapan :)

Org yg berfikir panjang, dia fikir sampai ke akhirat, hari yang diadili kesemua manusia. Takut dosa dan pahala baru namanya fikir panjang.

Org tak pakai tudung tu sebenarnya orang zaman jahiliyyah dulu lagi. Kalau pakai lagi seksi namanya semakin menggalakkan seks bebas. Jika dah amalkan seks bebas, maka apa bezanya manusia dan binatang? :)

Keep it up ya ukhti. teruskan dengan tudung labuh itu, sekurang2 nya dah lepas tanggungjawab deme , dah kurang satu dosa ;)

p/s: Nazifa, blog awak ni ada malware ke apa ntah, nak masuk ke sini siap Google chrome ni warning. Mungkin ada code2 yang tak sesuai tu :)

Nurul Nazifa Azmi berkata...

yeah! syukran ya akhi! hehe..dapat juga semangat.. :D

err...tudung saya tu pun tak labuh sangat...biasa aje kot..hehe.. :P

p/s = err..malware? apa bnda tu? hmm...tak pe...tak pe...saya try tgk.. :D