Rabu, Disember 23, 2009

PMR 2010..




Nak kata tahun baru..yang hijrah dah lepas dah..yang masihi saja belum lepas lagi..hehe..nampaknya tahun depan tak dapat nak "update" blog selalu sebab PMR..huhu..cuti panjang/habis PMR baru boleh "update" agaknya...haha!

=D

Aku harap sangat aku dapat lakukan yang terbaik untuk PMR tahun depan..amin! Dan untuk semua "PMR candidates 2010 (dan seterusnya)"..aku cuma nak kata...

Rabu, Disember 02, 2009

Sami Yusuf - You Came To Me....



Setelah hampir sebulan tak "update" (tu pun sebab geram dapat no.5...kemudian komputer rosak tiba-tiba..lepas tu tak ada ilham...)akhirnya..dapat juga blog ni di"update"...haha!

=P

Satu lagi nasyid dari Sami Yusuf...jom dengar sama-sama! =)

Jumaat, November 06, 2009

Sami Yusuf - Anything for you...



Sami Yusuf...penyanyi nasyid Britain yang memang aku minat!! Lagu beliau memang banyak memberi aku kesedaran tentang hidup ini...muziknya pun sedap saja untuk didengar..kan??

Kalau kita dengar lagu ni kan...seolah-olah beliau sanggup buat apa saja demi orang yang beliau sayang..jadi...macam mana??

Sanggup ke kita buat sesuatu yang sukar semata-mata untuk orang yang kita sayang?

=D

(P.S = Yang penting hanya untukmu ya Allah...) =)

Jumaat, Oktober 23, 2009

Outlandish - Always Remember..



Ujian akhir tahun boleh tahan kesukarannya....terutama sekali B.Arab..pergh!! Petikan dalam Arab soalan dalam Melayu..nasib baik dapat jawab..hehe..tinggal 4 hari lagi yang belum habis...

Apapun....ini satu lagi lagu dari album terbaru Outlandish yang baru dikeluarkan 5 bulan lalu...hehehe..

P.S = Tak jemu ke aku asyik letak lagu mereka??

=D

Rabu, Oktober 14, 2009

Seven8six (feat Waqas Ali Qadri (Outlandish) - meditate



Selain Outlandish...banyak lagi aku minat...antaranya Seven8six...ni salah satu lagunya....dengar je la...

Salam!! =D

Khamis, Oktober 01, 2009

Outlandish - Rock all day..



Lagu baru Outlandish dari album "Sound of a rebel".."official music video!!!"...wow..patut la nama albumnya macam tu....rentaknya rancak!!

Aie...aku memang suka lagu-lagu yang rancak macam ni....hehehe

=D

Sabtu, September 26, 2009

Can't you see - Rashid Bhikha feat Abdul Malik Ahmad (Native Deen)



Aku tahu....lagu ni dah lama dah...
nak kata basi pun boleh....tapi..
memandangkan aku sokong
slogan "belia benci dadah"..
aku letak je...pasal lagu ni pun
pasal antidadah sebenarnya...hehehehe

=P


Kali ni...aku tak jumpa la liriknya....huhuhu...

=(

Selasa, September 22, 2009

Outlandish - Fatima's hand



Lagu ni khas untuk kawan aku yang bernama Fatima....aku tak tahu sangat apa maksud lagu ni sebenarnya tahu sikit saja...tapi...aku letak saja la...hehehe..


Fatimas Hand Feat Majid

Rabu, September 16, 2009

Selamat Hari Raya.....


Kepada semua muslimin dan muslimat aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.....maaf zahir dan batin....

Kepada semua kawan-kawan ataupun sesiapa yang baca blog ni (kalau ada la...)..aku nak mohon maaf atas segala salah silap aku...aku tak ada niat langsung nak sakitkan hati sesiapa....maafkan aku!!

Isnin, September 14, 2009

Outlandish - Any Given Time..



Outlandish, Outlandish, Outlandish.....tak habis-habis...Outlandish saja....

Hehe...biasalah....peminat fanatik kan?? =D

Apapun....jom dengar sama-sama...bosanlah dengar seorang diri saja..... =(

Selasa, September 08, 2009

Outlandish - Appreciatin'



Aku tahu apa yang kamu semua fikir....tak habis-habis dengan Outlandish...
Hehe...aku letak lagu mereka sebab ada banyak mesej...kalau faham jumpalah..

Lagu ni ingatkan aku yang Allah SWT dah banyak beri nikmat pada aku...tapi aku kadangkala lalai...lupa nak bersyukur....ya Allah...ampunkan aku!! Ampunkan kami!!

Apapun...lirik ada di bawah..biar aku dan kamu semua sama-sama faham...cuba fokus betul-betul...


Appreciation

Sabtu, Ogos 22, 2009

Ahlan wa sahlan ya ramadhan!!

Ya!! Ahlan wa sahlan ya ramadhan!! Selamat datang ramadhan!! Oh, hari pertama puasa...hmm...mungkin susah sikit pasal dah biasa makan kan?? Apa lagi siapa-siapa yang pergi sekolah jalan kaki (macam aku ni....hehe)...susah sikit la sebab penat kan??

Tak mengapa....sekarang ni cuti sekolah....kita rehat-rehat pada masa yang sama..kita cubalah baiki diri kita sama-sama kan?? Hehe..tu yang seronoknya bulan ramadhan..bulan yang kita boleh melatih diri kita untuk tidak mengikut nafsu...

Lagipun..syaitan dah kena belenggu kan?? Jadi..senang sikit kerja pemulihan hati tu..(sikit je la)...kan??

Walau apapun...aku saja-saja nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat Islam!!
Dan....sebelum raya aku nak ucapkan aku minta maaf kalau-kalau ada post aku ni sakitkan hati kamu semua...sorry au!!


Jumaat, Ogos 21, 2009

Khamis, Ogos 13, 2009

Nasyid yang memberi aku motivasi...

Sebenarnya....banyak nasyid yang aku suka ni....hehe
Tapi nasyid ni telah menarik perhatian aku....
Aku terfikir bila kita akan berjaya semula ek??
Hmm....walau apa-apapun....jom kita tengok dan dengar sama-sama ya.....

=D

Sabtu, Ogos 01, 2009

Tentang aku....



Nurul Nazifa Azmi - namaku..
Seremban, N9 - tempat kelahiranku...
290695 - tarikh lahirku...
Buku, internet, aktiviti luar - hobiku...
Biru - warna kegemaranku..
Ahli Astronomi - cita-citaku..
Sulung dalam 4 beradik - posisiku dalam keluarga..
Nazifa - nama panggilanku...

Ok...itu saja yang saya perlu jelaskan tentang saya...=D